Λογότυπο προϊόντος "Γύρη" από Μέλι Αγγελικής Ο.Ε.
primi sui motori con e-max

Φρέσκια και αποξηραμένη

Η γύρη, το προϊόν που συγκεντρώνουν οι μέλισσες από διάφορα λουλούδια, σύμφωνα με τους ειδικούς είναι μια «διατροφική βόμβα». Πρόκειται για την πλουσιότερη φυσική τροφή σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, αμινοξέα, ορμόνες, ένζυμα και άλλα χρήσιμα συστατικά για τη διατροφή μας. Βοηθά στην καταπολέμηση πολλών παθήσεων, όπως στομαχικές διαταραχές, αλλεργίες, υψηλή πίεση, άγχος, παχυσαρκία.

Χημική σύσταση:

Η μέση χημική σύσταση είναι πρωτεϊνη 25,7%, λιπίδια 4,8%, υδατάνθρακες 27%, ανόργανα άλατα (τέφρα) 3,1%, νερό 30%, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.

Θρεπτική αξία:

Η γύρη βοηθά στη διανοητική λειτουργία, ενισχύει τη συστολή της καρδιάς και έχει διουριτική δράση. Βελτιώνει την όρεξη γι αυτό και συνίσταται ιδιαίτερα για περιπτώσεις αδυναμίας και εξασθένισης του οργανισμού, κακού μεταβολισμού, εντερικών ανωμαλιών, ψύχωσης και νευρασθένειας καθώς και απώλειας μνήμης. Η γύρη βελτιώνει την κατάσταση ατόμων που έχουν ήπιες αλλεργικές εκδηλώσεις και τους βοηθά ώστε να αποκτήσουν βαθμιαία αντίσταση (ανοσοποίηση).

Η γύρη είναι πλούσια σε κιστίνη, ένα αμινοξύ που επειρεάζει θετικά την τριχοφυία και το χρώμα των μαλλιών, αλλά και σε ρουτίνη (γνωστή ως βιταμίνη R), η οποία αυξάνει την αντίσταση των τριχοειδών αγγείων, προφυλάσσοντας έτσι τον οργανισμό από εγκεφαλικές αιμοραγίες. Επίσης, αυτή η πλήρης φυσική τροφή έχει ευεργετική επίδραση στον προστάτη και παράλληλα μετριάζει και περιορίζει σημαντικά τα προβλήματα της εμμηνόπαυσης.