Τα προϊόντα μας

Φτιαγμένα μέσα από το όνειρο ενός παιδιού. Πιο αγνά; Δεν γίνεται...
Τρία βαζάκια σε διαφορετικά μεγέθη με "Μέλι Αγγελικής" από θυμάρι - νέα ταμπέλα
primi sui motori con e-max

Το θυμάρι θεωρείται κορυφαίο μελισσοκομικό φυτό, επειδή δίνει ένα εξαιρετικά αρωματικό μέλι με μεγάλη διατροφική αξία. Αποτελεί το ποιοτικότερο μέλι από τις εκλεκτές μας ποικιλίες.

Το θυμαρίσιο μέλι έχει κεχριμπαρένιο χρώμα, ευχάριστη γεύση, αλλά ορισμένες φορές, λόγω υψηλής συγκέντρωσης σε θυμόλη, αφήνει μια αίσθηση καψίματος στο στόμα. Αυτό οφείλεται στο αιθέριο έλαιο της θυμόλης που περιέχει σε ποσοστά άνω του 25%. Η θυμόλη έχει αντισηπτική δράση και υπήρξε φυσικός προκάτοχος των σύγχρονων αντιβιοτικών.

Το μέλι από θυμάρι είναι ένα προϊόν δύσκολο να παραχθεί, όχι τόσο γιατί τα μελίσσια θέλουν κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία πριν τον τρύγο τους αλλά επειδή όσο ανθεκτικό είναι το θυμάρι ως φυτό, τόσο ευαίσθητο είναι το λουλούδι του. Η δυσκολία στη συλλογή μεγάλων ποσοτήτων και η ιδιαίτερα ευχάριστη γεύση, καθιστούν το θυμαρίσιο μέλι το πιο δυσεύρετο και ακριβό.

Όλα τα προϊόντα

H παραγωγή του ανέρχεται περίπου στο 1% της συνολικής παραγωγής μελιού παγκοσμίως και στο 10% της παραγωγής της Eλλάδας. Τέλος, για ορισμένες περιοχές της Ελλάδας, αποτελεί ίσως τον μοναδικό διαθέσιμο τρύγο.

Στην περιοχή των Μεσογείων Αττικής, όπου βρίσκονται και τα μελίσσια της εταιρείας μας, παίρνουμε ένα από τα πλέον ποιοτικά θυμαρίσια μέλια, με υψηλή περιεκτικότητα σε θυμάρι, αφού δεν υπάρχουν άλλα φυτά για να γίνει πρόσμιξη στο νέκταρ από την ίδια τη μέλισσα.

Great Taste 2016 Awards badge

Το θυμαρίσιο Μέλι Αγγελικής έχει βραβευτεί με ένα αστέρι στον διεθνή διαγωνισμό γεύσης "Great Taste Awards 2016".