Οι συνταγές μας

Δοκιμασμένες συνταγές για τα προϊόντα μας

Τα πιο διαβασμένα άρθρα

Στατική εικόνα από το βίντεο με την ιστορία της Μέλι Αγγελικής Ο.Ε.

Το ρομαντικό βίντεο με την ιστορία της Μέλι Αγγελικής Ο.Ε.

Η εταιρεία μας γεννήθηκε λίγα χρόνια πριν μέσα από το όραμα και την αγάπη ενός παιδιού για τη μελισσοκομία. Read More
Super Market Σκλαβενίτης - λογότυπο

Το "Mέλι Αγγελικής" στα Super Market Σκλαβενίτης

Το μοναδικό σε ποιότητα μέλι μας έχει βραβευτεί για την ποιότητα και τη γεύση τους τόσο σε ελληνικές όσο και Read More
Βάζο με μέλι και γυάλινο μπουκάλι με γάλα

Μπορεί το μέλι να χρησιμοποιηθεί ως φάρμακο;

Είναι αλήθεια ότι το μέλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φάρμακο για κάποιες ασθένειες; Είχε δίκιο η γιαγιά μου στο χωριό Read More
  • 1
  • 2
  • 3
primi sui motori con e-max

Μελομακάρονα γεμιστά με καρύδι

Από τον ιστότοπο , 27 Σεπ, 2015
Εικόνα μελομακάρονα γεμιστά με καρύδι
Μελομακάρονα γεμιστά με καρύδι

Περιγραφή:

Συνταγή δοκιμασμένη και πάντα επιτυχημένη. Καμία σχέση με τα μελομακάρονα του ζαχαροπλαστείου!
Χρόνος προετοιμασίας: 2 ώρες
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά για τη ζύμη και 15 λεπτά για το σιρόπι
Μερίδες: ένα ταψί

Θρεπτική αξία:

0 Δεν γνωρίζουμε τη θερμιδική τους αξία, αλλά ούτε και την
- περιεκτικότητα σε γρ λίπους

Συστατικά:

  • 6 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
  • 1,5 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • - 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 1 κουταλάκι γλυκού μπέϊκιν πάουντερ
  • 1 κουτάλι της σούπας κανελογαρίφαλο κοπανισμένο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένο καρύδι για τη γέμιση
  • 1/2 φλυτζάνι τσαγιού τριμμένο καρύδι για πασπάλισμα
  • χυμό ενός πορτοκαλιού

Οδηγίες:

  1. Κτυπάτε στο μίξερ ή με το σύρμα τη ζάχαρη με το λάδι για 5 λεπτά της ώρας περίπου.
  2. Συνεχίζοντας προσθέτετε το χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ, τη σόδα, το μπέϊκιν πάουντερ, το κανελογαρίφαλο και το αλεύρι.
  3. Ζυμώνετε μέχρι να γίνει μια ζύμη σφικτή.
  4. Στη συνέχεια, πλάθετε μακρόστενα μικρά κομμάτια, εσωκλείοντας 1 κουταλάκι του γλυκού καρύδι. (Εάν θέλετε ανακατεύετε το καρύδι για τη γέμιση με μια κουταλιά σούπας μέλι και μια κουταλιά κανελογαρίφαλο).
  5. Συνεχίζετε, μέχρι να τελειώσει η ζύμη και το καρύδι.
  6. Αλείφετε ένα μέτριο ταψί με λίγο λάδι και στρώνετε τα μελομακάρονα με σειρά.
  7. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο 30 λεπτά της ώρας.
  8. Στη συνέχεια, αφού τα βγάλετε απ' το φούρνο, τα βουτάτε στο σιρόπι για 1 λεπτό και τα αφήνετε να στραγγίσουν.
  9. Τα βάζετε σε μια πιατέλα και τα πασπαλίζετε με το υπόλοιπο καρύδι.
  10. Σερβίρονται ζεστά ή κρύα.

Σιρόπι

Βράζετε πρώτα το νερό με τη ζάχαρη. Μετά προσθέτε τα υπόλοιπα συστατικά και αφήνετε να βράσουν 15-20 λεπτά.