Οι συνταγές μας

Δοκιμασμένες συνταγές για τα προϊόντα μας

Τα πιο διαβασμένα άρθρα

Το

Το "Mέλι Αγγελικής" στα Super Market ΑΒ Βασιλόπουλος

Τα προϊόντα με βάση το μέλι της "Μέλι Αγγελικής Ο.Ε." πωλούνται ήδη σε περισσότερα από 100 σημεία σε όλη την Read More
Στατική εικόνα από το βίντεο με την ιστορία της Μέλι Αγγελικής Ο.Ε.

Το ρομαντικό βίντεο με την ιστορία της Μέλι Αγγελικής Ο.Ε.

Η εταιρεία μας γεννήθηκε λίγα χρόνια πριν μέσα από το όραμα και την αγάπη ενός παιδιού για τη μελισσοκομία. Read More
Κηρήθρα φτιαγμένη από μέλισσες

Μέλι: Ενδιαφέρουσες πληροφορίες που ίσως να μην γνωρίζετε

Μερικές σύντομες κι ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το μέλι που ίσως δεν γνωρίζετε! Read More
  • 1
  • 2
  • 3
primi sui motori con e-max

Ξηροί καρποί με κρούστα μελιού (κανέλας ή σοκολάτας)

Από τον , 27 Σεπτεμβρίου, 2015
Ξηροί καρποί με κρούστα μελιού από μέλι Αγγελικής με γεύση σοκολάτας πάνω σε ένα λευκό πιάτο.
Ξηροί καρποί με κρούστα μελιού

Περιγραφή:

Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα σνακ με το οποίο μπορείτε να συνοδέψετε το ποτό σας, ή να ξεγελάσετε την πείνα σας.

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 10 με 15 λεπτά
Μερίδες: 4 φλυτζάνια

Θρεπτική αξία:

500 θερμίδες ανά 100 γρ,
9 γρ λίπους

Συστατικά:

  • 1/2 κουταλιά μέλι αγγελικής με γεύση κανέλα ή σοκολάτα
  • 2 κουταλιές βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 4 φλυτζάνια ξηρούς άψητους καρπούς (κατά προτίμηση καρύδια, αμύγδαλα και κάσιους)
  • 2 κουταλιές ζάχαρη

Οδηγίες:

  • Ανακατέψτε το μέλι με κανέλασοκολάτα) και το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι·
  • Ανακατεύοντας συνεχώς, αφήστε το μίγμα να βράσει για δύο λεπτά.
  • Ρίξτε το μίγμα πάνω στους ξηρούς καρπούς και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθούν όλοι οι ξηροί καρποί.
  • Βάλτε τους σε ένα ταψάκι με αλουμινόχαρτο και αφήστε το για 10-15 λεπτά σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο, μέχρι να γίνει κρούστα και να ροδίσουν οι καρποί.
  • Στο τέλος πασπαλίστε τους με δύο κουταλιές ζάχαρη και αφήστε τους να κρυώσουν για 20 τουλάχιστον λεπτά.

Σημείωση: Εάν προτιμάτε αμύγδαλα αντί άλλων ξηρών καρπών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αμύγδαλα με φλύδα ή αποφλυωμένα (δηλαδή να τα βράσετε τα και να αφαιρέσετε τη φλύδα).