Το ιστολόγιό μας

Νέα, άρθρα, ιδέες και ό,τι σχετικό με το μέλι και τη μελισσοκομία

Τα πιο διαβασμένα άρθρα

Το

Το "Mέλι Αγγελικής" στα Super Market ΑΒ Βασιλόπουλος

Τα προϊόντα με βάση το μέλι της "Μέλι Αγγελικής Ο.Ε." πωλούνται ήδη σε περισσότερα από 100 σημεία σε όλη την Read More
Super Market Σκλαβενίτης - λογότυπο

Το "Mέλι Αγγελικής" στα Super Market Σκλαβενίτης

Το μοναδικό σε ποιότητα μέλι μας έχει βραβευτεί για την ποιότητα και τη γεύση τους τόσο σε ελληνικές όσο και Read More
Στατική εικόνα από το βίντεο με την ιστορία της Μέλι Αγγελικής Ο.Ε.

Το ρομαντικό βίντεο με την ιστορία της Μέλι Αγγελικής Ο.Ε.

Η εταιρεία μας γεννήθηκε λίγα χρόνια πριν μέσα από το όραμα και την αγάπη ενός παιδιού για τη μελισσοκομία. Read More
  • 1
  • 2
  • 3
Μία μέλισσα περιποιείται την κηρήθρα
primi sui motori con e-max

Χρειάζεται περίπου 60.000 μέλισσες να ταξιδεύουν μέχρι και 90.000 χιλιόμετρα για να επισκεφτούν περισσότερα από 2 εκατομμύρια λουλούδια, ώστε να συγκεντρώσουν αρκετό νέκταρ για να φτιάξουν μόλις μισό κιλό μέλι!

Μόλις οι μέλισσες συλλέξουν το νέκταρ, το αποθηκεύουν στο επιπλέον στομάχι που διαθέτουν, όπου αναμιγνύεται με ένζυμα. Στη συνέχεια περνάει (μέσω της παλινδρόμησης) στο στόμα μίας άλλης μέλισσας. Αυτή η διαδικασία επαναλαμβάνεται μέχρις ότου το νέκταρ χωνεύεται" μερικώς και κατόπιν εναποτίθεται σε μία κηρήθρα.

Αφού τοποθετηθεί εκεί, οι μέλισσες ανεμίζουν το υγρό νέκταρ με τα φτερά τους, βοηθώντας το νερό να εξατμιστεί και να δημιουργήσει την παχύρευστη ουσία που γνωρίζουμε ως «μέλι». Αυτή η κηρήθρα στη συνέχεια σφραγίζεται με μία υγρή έκκριση από την κοιλιά της μέλισσας, η οποία σκληραίνει και γίνεται το γνωστό σε όλους μας κερί μέλισσας. Όπως αναφέρθηκε στο Live Science:

"Μακριά από τον αέρα και το νερό, το μέλι μπορεί να αποθηκευτεί επ 'αόριστον, παρέχοντας τις μέλισσες με την τέλεια πηγή τροφής για τους κρύους μήνες του χειμώνα."

Υπάρχουν περισσότερα από 300 είδη του μελιού μόνο στις ΗΠΑ, το καθένα με ένα μοναδικό χρώμα και άρωμα που εξαρτάται από την πηγή του νέκταρ. Τα ανοιχτόχρωμα μέλια, όπως το μέλι που γίνεται από άνθη πορτοκαλιάς, τείνουν να είναι πιο ήπια στη γεύση, ενώ τα σκουρόχρωμα μέλια, όπως αυτά που γίνονται από αγριολούλουδα, τείνουν να έχουν μια πιο ισχυρή γεύση (online πηγή)!

Ξέρετε ότι: "Η ετήσια κατανάλωση μελιού στη χώρα μας εκτιμάται στο 1,3 κιλό ανά άτομο." Πηγή: womenonly.gr